Van der Helm | Logistics

Logistiek in de fashion wereld

logistiek voor seizoenspieken van fashion

Fashion logistics retouren

In de dynamische wereld van fashion is logistiek een cruciale factor. Van de snelle doorlooptijden tot de seizoensgebonden pieken, logistiek in de fashion branche vereist een hoge mate van flexibiliteit, snelheid en precisie.

Uitdagingen in Fashion

Productiviteit

Strakke deadlines en hoge snelheid

Nieuwe collecties moeten razendsnel op de markt worden gebracht en producten die vóór 13:00 binnenkomen, moeten dezelfde dag nog worden verzonden. Een vertraging kan je waardevolle omzet kosten en je klanten teleurstellen.

Flexibiliteit

Seizoensgebonden pieken en fluctuaties

De mode-industrie kent seizoensgebonden pieken, zoals tijdens de lancering van nieuwe collecties of tijdens uitverkoopperiodes. Deze schommelingen vereisen een flexibele aanpak en de capaciteit om snel op te schalen om aan de vraag te voldoen.

Retouren

Hoge retourpercentages

Klanten in de fashion industrie retourneren vaak een aanzienlijk deel van hun aankopen, soms wel 25%. Dit vereist een efficiënte en betrouwbare retourlogistiek om de klanttevredenheid hoog te houden en de operationele kosten te beheersen.

Value Added Services

Personalisatie en verpakkingseisen

Merkbeleving is belangrijk in de fashion industrie. Klanten verwachten specifieke manieren van verpakken die passen bij het imago en de ervaring van het merk. Dit vereist een zorgvuldige en nauwkeurige handeling om ervoor te zorgen dat elk detail klopt en de klant een perfecte ervaring heeft.

Inzicht in het proces

Complexe supply chain en zichtbaarheid

De supply chain in de mode-industrie is vaak complex, met veel schakels en afhankelijkheden. Zichtbaarheid en controle over de hele keten zijn essentieel om vertragingen te voorkomen en efficiëntie te waarborgen.

Waarom wil je dit oplossen?

In de mode-industrie is snelheid van essentieel belang om adequaat te reageren op de vraag van de klant. Omdat de mode-industrie snel verandert, kunnen vertragingen of inefficiënties in de logistiek leiden tot gemiste verkoopkansen en ontevreden klanten.

 

Het oplossen van logistieke problemen zorgt ervoor dat je sneller en efficiënter kunt leveren, wat leidt tot hogere klanttevredenheid en een grotere loyaliteit. Dit helpt je om je merk te versterken en competitief te blijven in de dynamische fashion markt. Op langer termijn leidt een efficiënt logistiek proces ook tot kosten reductie.

Hoe lossen wij dit op

Snelle verwerking en verzending

Dankzij onze flexibele processen kunnen we orders die voor 13:00 binnenkomen dezelfde dag nog verzenden. We stoppen pas als het werk af is, ook als dat betekent dat we in het weekend moeten doorwerken.

We werken nauw samen met een uitzendbureau waardoor wij altijd kunnen opschalen in piekperiodes. We zijn opgewassen tegen elke vorm van seasonality. 

Wij beheren zowel B2B als B2C retouren vanuit hetzelfde magazijn en zorgen voor een snelle en klantvriendelijke afhandeling.

Wij bieden op maat gemaakte verpakkingen en andere value-added services om aan de specifieke eisen van de fashion industrie te voldoen.

Ons geavanceerde systeem biedt 24/7 inzicht in je logistieke processen, inclusief real-time tracking van zendingen en voorraadbeheer.

We staan klaar om jullie verder te helpen

Samenwerkingen waar we trots op zijn

lifestyle-logistics

Petra den Heijer

Teamleader Logistics

Van der Helm Logistics begrijpt dat onze eindklanten niets mogen merken van logistieke uitdagingen. Dankzij hun proactieve aanpak en constante beschikbaarheid zorgen ze ervoor dat ons proces vlekkeloos verloopt, met name in de piekperiodes. Ze denken mee en bieden altijd een oplossing, wat cruciaal is voor onze klanttevredenheid.

expediteur-nederland

Roderick van Welsum

Managing Director

"We werken al tientallen jaren samen met Van Der Helm Logistics voor de douaneafhandeling en we waarderen de betrouwbaarheid en flexibiliteit van hun service enorm. Ze denken altijd goed met ons mee en zorgen voor een extra controle op tariefpreferenties en douanewetgeving, wat voor ons essentieel is. Onze samenwerking is altijd professioneel en ontspannen, met een persoonlijke touch die het verschil maakt."

mcgregor-logistics

Diederik Enneking

Chief operational officer

"Van Der Helm is een betrouwbare partner die ons in totaliteit ontzorgt. Zij vangen onze seizoensgebonden pieken bij import, opslag en distributie uiterst flexibel op. De directe communicatie daarbij is een groot pluspunt."

beste-warehouse-locatie

Camille

Planning Coordinator

"De communicatie met hun vaste contactpersonen verloopt vlot en efficiënt, wat essentieel is voor onze orderverwerking, vooral tijdens piekseizoenen. Sinds we zijn overgestapt naar hun diensten, zien we een significante verbetering in de levertijden binnen Nederland."

HUB-footwear-logistics

Remco Glasbergen

Manager Logistics

"Van der Helm heeft ons geholpen om onze logistieke uitdagingen op te lossen met hun flexibele en betrouwbare aanpak. Ze denken met ons mee en zorgen ervoor dat we altijd de ruimte en capaciteit hebben die we nodig hebben, met name tijdens seizoenspieken."

Waarom kiezen voor Van der Helm om je fashion goederen logistiek te regelen

Bij Van der Helm bieden we meer dan alleen logistieke diensten; we bieden gemoedsrust. Onze jarenlange ervaring in de fashion sector, gecombineerd met onze flexibele en klantgerichte aanpak, zorgt ervoor dat jouw goederen altijd op tijd en in perfecte staat aankomen. 

Wij gaan net dat stapje verder en leveren oplossingen die naadloos passen bij de unieke eisen van de fashion industrie. Of het nu gaat om het omgaan met seizoensgebonden pieken, het bieden van gepersonaliseerde services, of het garanderen van volledige zichtbaarheid en controle, Van der Helm is jouw betrouwbare partner in fashion logistiek.

Veel gestelde vragen over onze logistieke oplossingen voor fashion

Wij verwerken orders die voor 13:00 binnenkomen dezelfde dag nog, en werken door tot alles is afgehandeld, ook in het weekend indien nodig.

Dankzij de goede samenwerking met ons vaste uitzendbureau kunnen we snel extra personeel inzetten om piekperiodes effectief te beheren, waardoor we altijd aan jouw specifieke behoeften kunnen voldoen.

Wij beheren zowel B2B als B2C retouren vanuit hetzelfde magazijn en zorgen voor een snelle en klantvriendelijke afhandeling.

Wij bieden diverse value-added services zoals gepersonaliseerde verpakkingen, etikettering en kwaliteitscontroles om aan de specifieke eisen te voldoen. Ben jij benieuwd of wij een voor jou specifieke value-added service kunnen leveren? Neem dan contact met ons op via sales@vdhelm.com.

Ons geavanceerde systeem biedt 24/7 inzicht in je logistieke processen, inclusief real-time tracking van zendingen en voorraadbeheer.

Bij Van der Helm krijg je altijd een vast contactpersoon en zijn we 24/7 bereikbaar, zonder chatbots, maar met echte mensen aan de telefoon.

Industrieën

Oplossingen

Open sollicitatie
Name(Vereist)
Max. bestandsgrootte: 64 MB.

Sollicitatie
Name(Vereist)
Max. bestandsgrootte: 64 MB.

Contactgegevens
Name(Vereist)